Sollicitatieprocedure

Kwaliteit vinden wij erg belangrijk. Om aan de kwaliteitseisen te voldoen en zo transparant mogelijk te zijn staan veel handelingen in procedures vastgelegd. Dit geldt ook voor onze wervings- en selectieprocedure.

  • Het sollicitatiegesprek voer je meestal met de direct leidinggevende en een collega van de afdeling. In de uitnodiging voor het eerste gesprek, die je per mail ontvangt, vermelden we met wie jij het gesprek hebt.
  • Binnen een week na het eerste gesprek word je telefonisch geïnformeerd over de uitkomst van je gesprek. Eventueel volgt een uitnodiging voor een vervolggesprek.
  • Als wij jou na het sollicitatiegesprekken (of gesprekken) graag als nieuwe collega verwelkomen, volgt er een gesprek over de arbeidsvoorwaarden met de HR adviseur. Als voorbereiding op dit gesprek vragen wij je een sollicitatie-inlichtingenformulier en  gezondheidsverklaring in te vullen.
  • De afspraken die in het arbeidsvoorwaardengesprek worden gemaakt, worden vastgelegd in een arbeidsovereenkomst. De arbeidsovereenkomst sturen we je toe per post. Deze kun je thuis doornemen en ondertekend retour sturen.
  • De  gegevens van afgewezen kandidaten worden om privacy-redenen na de sollicitatieprocedure vernietigd.
  • Ben je verhinderd voor je sollicitatiegesprek? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door de afdeling HR, telefoonnummer 0543 – 544 399.

Voor onze sollicitatieprocedures gebruiken we de NVP Sollicitatiecode. Deze heeft als doel een norm te bieden voor een transparante en eerlijke werving en selectieprocedure.