Verpleegkundige vervolgopleidingen

Je werkt al een tijdje als verpleegkundige en je hebt besloten dat je je wilt specialiseren. Binnen het SKB zijn verschillende afdelingen waar verpleegkundigen werken die specialistische vervolgopleiding hebben gevolgd. Denk hierbij aan de Intensive Care, Spoedeisende Hulp, Vrouw-Kind-eenheid (Kraam- en Kinderafdeling), Recovery. Op de verpleegafdelingen Chirurgie en Interne wordt oncologische zorg verleend. Ook voor oncologie kun je een specialistische vervolgopleiding volgen.

De opleidingen

In het SKB bieden we de verpleegkundige vervolgopleiding tot:

  • Obstetrie-verpleegkundige
  • Kinderverpleegkundige
  • Intensive Care (IC)verpleegkundige
  • Spoedeisende Hulp (SEH) verpleegkundige
  • Recovery-verpleegkundige
  • Oncologieverpleegkundige

Voor deze opleidingen heeft het SKB een CZO-erkenning. Dit betekent dat je een landelijk erkend diploma krijgt. 

Samenwerking

Het theoretische deel van de opleiding obstetrie-, kinder-, IC, en SEH-verpleegkundige wordt verzorgd door de Radboudumc Health Academy in Nijmegen. Voor de opleiding tot recovery-verpleegkundige en oncologieverpleegkundige wordt er samengewerkt met Civo Zorgopleiders in Hengelo.

Solliciteren?

Als er opleidingsplaatsen beschikbaar komen, wordt een interne vacature geplaatst. Deze vind je terug op de pagina ‘vacatures’. Voordat de opleiding begint werk je al een periode op de betreffende afdeling om te ervaren of de opleiding bij je past en al kennis te maken met het specialisme.