Deskundige infectiepreventie

Zie jij het als een unieke kans om met jouw expertise infectiepreventie binnen het ziekenhuis op de kaart te zetten?

Deskundige infectiepreventie

(minimaal 24 uur per week)


Vacaturenummer: SKB-1774

Infectiepreventie is op dit moment een zeer actueel onderwerp en de afdeling Infectiepreventie belangrijker dan ooit te voren. Zie jij het als een unieke kans om met jouw expertise infectiepreventie binnen het ziekenhuis op de kaart te zetten en wil je samen met een nieuw team bouwen aan de afdeling? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als deskundige infectiepreventie draag je, samen met je collega’s, bij aan het voorkomen van ziekenhuisinfecties. Je ontwikkelt, implementeert en evalueert het infectiepreventiebeleid in de organisatie en je begeleidt en bewaakt de uitvoering daarvan. Daarnaast ben je bezig met het opsporen, registreren en analyseren van ziekenhuisinfecties en infectierisico’s. 
Ook geef je scholing, advies en voorlichting aan diverse disciplines binnen ons ziekenhuis. Met diverse commissies en werkgroepen ga je de uitdaging aan om de zorg zo in te richten dat infectieziekten worden voorkomen.

Wat verwachten wij van jou?

·           Je bent in het bezit van een CZO erkende diploma Deskundige Infectiepreventie of je rond deze opleiding binnenkort af.
·           Je beschikt over een geldige registratie binnen het kwaliteitsregister van de VHIG.
·           Je bent enthousiast en leergierig en je hebt passie voor het vak.
·           Je weet de juiste vertaalslag te maken tussen theorie en praktijk.
·           Je werkt zelfstandig en gestructureerd.
·           Je hebt een heldere en begrijpelijke manier van communiceren.
·           Je beweegt je makkelijk in een team en je weet door samenwerking de afdelingsdoelen te behalen.

Waar ga je werken?

Infectiepreventie is een zelfstandige, enthousiaste afdeling die een belangrijk aandeel levert in de kwaliteitszorg binnen het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Binnen de afdeling werkt een jong en nieuw team die infectiepreventie vanuit de samenwerkingsgedachte vorm wil geven binnen het ziekenhuis. Op dit moment werken binnen de afdeling een deskundigen infectiepreventie en twee deskundigen infectiepreventie in opleiding, aangevuld met twee externe deskundigen infectiepreventie. Een arts-microbioloog met aandachtsgebied infectiepreventie geeft vakinhoudelijk leiding aan de afdeling. 

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige en afwisselende functie binnen een informele organisatie en een enthousiast team. De CAO Ziekenhuizen is van toepassing. De salarisschaal behorende bij deze functie is FWG 55. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Ook heeft het SKB een breed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een studiekostenregeling, “modern belonen” en een prima pensioenregeling. 
De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met de intentie deze te verlengen bij gebleken geschiktheid van de kandidaat.
Het opvragen van een referentie en het overleggen van een verklaring omtrent gedrag kan onderdeel van de procedure zijn.

Wil je meer informatie?

Bel dan met de afdeling infectiepreventie (0543-544380) of met Jeffrey Sigger, teammanager (0543-544814).

Ben je enthousiast geworden?

Wil je graag solliciteren? Reageer dan door op de button 'solliciteren' te klikken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.